Turinys:

  1. Pagrindiniai virtuvės įrengimo principai
  2. Virtuvės įranga - ko jums reikia, kad gamintumėte su malonumu?
  3. Kaip išsirinkti lėkštes, dubenis ir kitus indus?
  4. Plokščios ir gilios lėkštės, dubenys ir dubenėliai
  5. Porcelianiniai, keraminiai ar stikliniai serviravimo indai – ką pasirinkti?
  6. Pasirinkite komplektą! Kodėl verta investuoti į indų komplektą?
  7. Maisto ir gėrimų indeliai – saugus ir patogus maisto produktų laikymas
  8. Virtuvės reikmenys? Šių daiktų jūsų virtuvėje negali trūkti!

Modernioje virtuvėje puikus dizainas derinamas su funkcionalumu. Tinkamas interjero dizainas, technologiškai pažangūs prietaisai ir kokybiški virtuvės reikmenys bei aksesuarai – geriausias receptas virtuvei, kurioje gaminti maistą bus tikras malonumas. Kaip sukurti gražią ir praktišką modernaus stiliaus virtuvę? Mūsų patarimai!

Pagrindiniai virtuvės įrengimo principai

Projektuojant modernią virtuvę reikia rinktis tvirtas medžiagas ir inovatyvius sprendimus, kurie lemia ir estetiką, ir interjero funkcionalumą.

Štai pagrindiniai principai, kurie padės jums sukurti tobulą virtuvės erdvę.

  • Ergonomiškas virtuvės išplanavimas turėtų palengvinti kasdienes maisto ruošimo, gaminimo ir valymo užduotis. Pagalvokite apie tinkamą spintelių ir prietaisų skaičių ir išdėstymą, kad jie būtų lengvai pasiekiami ir patogūs naudoti. Jei neįsivaizduojate gyvenimo be kavos, susikurkite kavos kampelį, kuriame visi reikmenys būtų po ranka.
  • Apdailos medžiagų pasirinkimas yra labai svarbus norint išlaikyti modernios virtuvės vizualinį vientisumą. Ieškokite patvarių, lengvai prižiūrimų, kad būtų išlaikyta nepriekaištinga švara ir patrauklių medžiagų. Nerūdijantis plienas, stiklas, aukštos kokybės laminatas arba natūralus akmuo – populiariausi šiuolaikinės virtuvės pasirinkimai.
  • Suskirstykite virtuvę į praktiškas zonas: maisto ruošimo, gaminimo, laikymo ir plovimo. Dėl to erdvė taps ergonomiškesnė ir kiek įmanoma funkcionalesnė. Taip pat nepamirškite pasirūpinti tinkamu kiekvienos zonos apšvietimu, kuris padidins komfortą ir saugumą dirbant virtuvėje.

Nepamirškite, kad raktas į tobulą virtuvę – rasti estetikos ir praktinių sprendimų balansą. Šiuolaikinė virtuvė taip pat yra patalpa, kuri yra tiksliai pritaikyta namų gyventojų poreikiams – išanalizuokite savo poreikius įrengimo projektavimo etape, kad ją būtų galima suasmeninti ir pritaikyti prie individualių lūkesčių.

Virtuvės įranga – ko jums reikia, kad gamintumėte su malonumu?

ALT: Atvira virtuvės spintelė su stiklainiuose sudėliotais prieskoniais

Kad maisto gaminimas būtų malonus ir efektyvus, svarbu turėti tinkamą virtuvės įrangą. Nuo ko pradėti? Žinoma, nuo puodų ir keptuvių!

Norint veiksmingai gaminti maistą, labai svarbu pasirinkti tinkamus puodus ir keptuves. Svarbu, kad jie būtų suderinami su jūsų viryklės tipu. Pavyzdžiui, indukcinėms viryklėms reikia indų su magnetiniu dugnu, o dujinėms viryklėms puikiai  tinka sunkesni indai, kurie tolygiai paskirsto šilumą. Pravartu turėti kelias keptuves – skirtingų dydžių ir tipų, pvz., teflono, kai maistas lengvai prilimpa, ir ketaus, kai kepama aukštoje temperatūroje. Rinkdamiesi puodų ir keptuvių rinkinį rinkitės indus, pagamintus iš aukščiausios kokybės medžiagų, kurios nereaguoja su maistu.

Šiuolaikinės virtuvės sinonimas -naujoviški prietaisai, kurie palengvina maisto gaminimą. Mikseriai, maišytuvai, vaflinės, skrudintuvai, keptuvės be riebalų ir kepsninės – tai prietaisai, kurie gerokai sutrumpina maisto ruošimo laiką ir palengvina net sudėtingiausių patiekalų gamybą. Taip pat verta apsvarstyti galimybę įsigyti daugiafunkcinius prietaisus, pavyzdžiui, daugiafunkcinius virtuvės kombainus, kurie viename prietaise sujungia kelias funkcijas, taupydami ne tik jūsų laiką, bet ir vietą virtuvėje.

Tinkama virtuvės įranga gali paversti maisto ruošimą tiesiog malonia patirtimi. Puodų ir keptuvių bei konkrečių prietaisų pasirinkimas priklauso nuo individualių poreikių ir maisto gaminimo stiliaus.

Kaip išsirinkti lėkštes, dubenis ir kitus indus?

Lėkščių, dubenų ir kitų indų pasirinkimas yra svarbus virtuvės įrengimo aspektas, kuris lems įrangos praktiškumą ir turės įtakos patiekiamų patiekalų estetikai. Kaip sukomplektuoti virtuvės indų rinkinį?

Plokščios ir gilios lėkštės, dubenys ir dubenėliai

Įvairių tipų lėkštės ir dubenys yra būtini kiekvienoje virtuvėje, kad būtų galima patiekti įvairius patiekalus. Plokščios lėkštės puikiai tinka daugumai patiekalų – nuo pagrindinių patiekalų iki užkandžių. Gilios lėkštės yra būtinos patiekiant sriubas ir kitus skystus patiekalus, nes užtikrina, kad padažai ir sultiniai lieka lėkštėje. Savo ruožtu dubenėliai yra universaliai naudojami – nuo ​​mažų, tobulai tinkančių užkandžiams ir padažams, iki didelių, puikiai tinkančių salotoms ir makaronų patiekalams. Tinkamų indų pasirinkimas priklauso nuo maisto rūšies ir patiekimo stiliaus.

Virtuvės reikmenys ištraukiamoje spintelėje

Porcelianiniai, keraminiai ar stikliniai serviravimo indai – ką pasirinkti?

Jūsų lėkštės ir dubenys gali būti pagaminti iš skirtingų medžiagų. Populiariausi iš jų – porcelianas, keramika ir stiklas. Kokiomis savybėmis pasižymi šios medžiagos?

  • Porcelianas – elegancijos ir tradicijų simbolis stalo serviravimo srityje. Dažniausiai galima įsigyti elegantiškos baltos spalvos ir su švelniais papuošimais – puikiai tinka tiek kasdieniams pietums su artimaisiais, tiek ypatingoms progoms, pavyzdžiui, kalėdiniams pietums ar gimtadienio vakarienei. Su porcelianu reikia elgtis atsargiai ir jį švelniai plauti rankomis!
  • Keramika – ši medžiaga yra atsparesnė dužimui nei porcelianas ir paprastai yra storesnė bei sunkesnė. Keramikos galima įsigyti įvairių raštų ir spalvų, tinkančių bet kokio stiliaus virtuvei. Tai puikus pasirinkimas kasdieniam naudojimui, bet ir iškilmingesnėms vakarienėms. Daugumą keraminių lėkščių ir dubenų galima plauti indaplovėje, tačiau visada patikrinkite gamintojo rekomendacijas.
  • Stiklas – universali medžiaga, tinkanti bet kokio tipo interjerui. Stiklas yra lengvai valomas ir patraukliai pateikia maistą. Stikliniai indai taip pat yra atsparesni įbrėžimams ir spalvos pokyčiams nei kitos medžiagos. Didelis stiklinių indų privalumas yra tas, kad juos galima plauti indaplovėje.

Pasirinkite komplektą! Kodėl verta investuoti į indų komplektą?

Indų rinkinių pirkimas – puikus būdas užtikrinti estetinį virtuvės ir valgomojo vientisumą. Indų rinkiniai, kurių raštas ir spalva yra suderinti, sukuria harmoningą ir elegantišką išvaizdą ant stalo. Jie taip pat sukurti taip, kad juos būtų lengva laikyti ir plauti indaplovėje. Tobulas serviravimo rinkinys yra toks, kuris pritaikytas prie individualių poreikių ir įpročių bei žmonių skaičiaus namų ūkyje.

Atminkite, kad virtuvės indai be savo funkcionalumo atlieka taip pat dekoratyvinę funkciją, todėl verta rinktis tokius, kurie atspindėtų jūsų asmeninį stilių ir paprasčiausiai tiktų jūsų šiuolaikinei virtuvei.

Maisto ir gėrimų indeliai – saugus ir patogus maisto produktų laikymas

Moteris stovi priešais spintelę su rūšiuotais stiklainiais ir virtuvės indeliais

Solidūs indeliai maistui ir gėrimams yra būtini kiekvienoje virtuvėje – juose lengviau laikyti ir prailginamas yra produktų šviežumas. Jie praverčia tiek valgio likučiams laikyti, tiek pietums į darbą ar mokyklą.

Atskira kategorija – elegantiški indai biriems produktams, pavyzdžiui, kavai, arbatai, cukrui ar makaronams, laikyti. Juos galite pastatyti ant virtuvės stalviršio ar atvirų lentynų – jie papuoš jūsų virtuvę ir galėsite lengvai pasiekti jų turinį.

Šiuolaikiniai maisto indai gali būti pagaminti iš tvirto plastiko, nerūdijančio plieno ir elegantiško stiklo. Rinkitės tokius, kurie dera prie virtuvės interjero, yra sandarūs ir lengvai valomi. Taip pat atkreipkite dėmesį į jų saugą sveikatai, t. y. ar sudėtyje nėra kenksmingų medžiagų, kurios galėtų reaguoti su maisto produktais.

PEPCO infografika: Ką įsigyti, kad tiktų moderniai virtuvei

Virtuvės reikmenys? Šių daiktų jūsų virtuvėje negali trūkti!

Tie smulkūs elementai, lemiantys kiekvienos virtuvės funkcionalumą. Komplektuodami šios kategorijos įrangą rinkitės kokybiškus virtuvės reikmenis išsiskiriančius medžiagų ilgaamžiškumu, ergonomiškomis rankenomis ir moderniu dizainu.

Pateikiame trumpą svarbiausių virtuvės reikmenų sąrašą:

  1. Peiliai – rinkitės peilių rinkinį, pvz., patogiame stovelyje. Rinkinį turėtų sudaryti mažiausiai 4-5 peiliai – nuo didelio šefo peilio, duonos peilio dantytais ašmenimis iki mažų peilių daržovėms.
  2. Pjaustymo lentelės – pritaikykite jas prie interjero ir individualių poreikių. Šiuolaikinės lentelės gali būti pagamintos iš įvairių medžiagų – medinės lentelės yra patvarios ir estetiškos, plastikines lengva valyti, o bambuko lentelės yra lengvos ir ekologiškos.
  3. Šaukštai ir samčiai – mediniai yra švelnūs indams, o silikoniniai – atsparūs karštai temperatūrai ir universalūs.
  4. Koštuvai, kiaurasamčiai, mentelės, grūstuvai ir plaktuvai – patogūs priedai, kurių negali trūkti virtuvėje! Būtini makaronams, daržovėms ar vaisiams nukošti, saugiai perkelti keptuvėje keptą maistą, bulvėms grūsti ir efektyviai sujungti skystus ingredientus. Jie gali būti įvairių dydžių ir spalvų, pagaminti iš įvairių medžiagų, pavyzdžiui, modernaus medžio ir silikono derinio.
  5. Tarkos – skirtos lengvai tarkuoti daržoves, sūrį ar šokoladą. Yra įvairių tipų tarkų, skirtų tam tikriems produktams (pvz., sūriui) tarkuoti, arba universalių su skirtingais tarkavimo paviršiais.
  6. Mechaniniai smulkintuvai – jais lengva greitai susmulkinti daržoves, žoleles ar riešutus.

Turint šiuos priedus darbas virtuvėje tampa efektyvesnis ir malonesnis.

Moderni virtuvė – tai funkcionali, estetiška ir naujausias tendencijas atitinkanti virtuvė. Jos įrengimas turėtų būti gerai apgalvotas ir pritaikytas individualiems naudotojų poreikiams. Žinoma, galutinė modernios virtuvės išvaizda priklauso nuo individualių pageidavimų ir finansinių galimybių. Nepriklausomai nuo pasirinkto stiliaus, verta užtikrinti, kad virtuvė būtų funkcionali ir estetiška.