Turinys:

  1. Būtiniausių mokyklinių reikmenų mokykliniame rinkinyje sąrašas 
  2. Sąsiuviniai ir užrašų knygelės
  3. Penalas ir jo turinys
  4. Piešimo, tapybos, lipdymo reikmenys 
  5. Madingi „Pepco“ drabužiai mokyklai! 

Mokyklos pradžia – didelis įvykis kiekvienam pirmokui ir jo tėvams. Sužinokite, kokie pagrindiniai daiktai būtini mažam mokiniui ir kokius naujus produktus šiais metais siūlo „Pepco“ parduotuvės, siekiant užtikrinti patogumą ir funkcionalumą mokantis ir linksminantis. Sužinokite, kas turėtų būti pirmoko kuprinėje, kad kiekviena diena mokykloje būtų kupina nuotykių ir teigiamos patirties! 

Būtiniausių mokyklinių reikmenų mokykliniame rinkinyje sąrašas 

Mokykliniai reikmenys yra kiekvieno pirmoko gerai paruošto rinkinio pagrindas. Kruopščiai parinkti sąsiuviniai, penalas ir svarbiausi reikmenys užtikrins, kad Jūsų vaikui būtų patogu ir veiksminga mokytis. Toliau pateikiamas išsamus svarbiausių daiktų, kuriuos reikėtų įsidėti į mokyklinę kuprinę ir kuriuos patraukliomis kainomis galite įsigyti „Pepco“ stacionariose parduotuvėse, sąrašas.

Sąsiuviniai ir užrašų knygelės

Pirmoko mokykliniame rinkinyje turėtų būti pakankamai sąsiuvinių ir užrašų knygelių. 

  • Sąsiuviniai langeliais – keli sąsiuviniai (paprastai 4-5), kurie bus naudojami matematikos pamokose ir kitų dalykų, kuriems reikia tikslių užrašų, pamokose.
  • Sąsiuviniai linijomis – keli sąsiuviniai (taip pat 4-5), būtini mokantis rašyti ir užsirašinėti gimtąja kalba ir kitais humanitariniais dalykais.

Penalas ir jo turinys

Penalas yra pagrindinė mokyklinio rinkinio dalis, kurioje turėtų būti visi reikalingi rašymo ir piešimo reikmenys.

  • Pieštukai – geriausia keli, įskaitant skirtingo kietumo pieštukus, kad vaikui būtų patogu piešti ir rašyti. Geras pasirinkimas gali būti storesni pieštukai trikampio formos korpusu, nes juos lengviau tinkamai suimti. 
  • Tušinukai arba plunksnakočiai – bent du (vienas atsarginis) arba plunksnakotis (su atsarginėmis rašalo kasetėmis). Tušinukai gali būti skirtingų spalvų, kad būtų lengviau tvarkyti užrašus.
  • Spalvoti pieštukai – 12-24 skirtingų spalvotų pieštukų rinkinys pravers ne tik dailės, bet ir matematikos, kalbų ir gamtos mokslų pamokose. 
  • Markeriai – įvairių spalvų markerių rinkinys, kurį galima naudoti spalvotiems užrašams ir piešiniams kurti.
  • Trintukas – minkštas trintukas, kuris veiksmingai ištrina klaidas, nesugadindamas popieriaus.
  • Drožtukas – su konteineriu, kad galėtumėte greitai nudrožti pieštukus, neatsikeldami iš vietos ir neužteršiant penalo. 
  • Liniuotė – 15-20 cm ilgio, pageidautina plastikinė ir lanksti, kurią patogu nešiotis pieštukinėje ir kuri nesulūžta. 
  • Žirklės – su saugiais, užapvalintais galais, užtikrinančiais saugumą naudojant.
  • Pieštukiniai klijai – paprasti naudoti ir mažiau netvarkingi nei skysti klijai, idealiai tinka meno kūriniams ir įvairiems projektams.

Mergaitėms skirtą mokyklinį komplektą galima papildyti mėgstamos spalvos arba su pasakų, pvz., Barbės, princesių, vienaragių ar populiarių animacinių filmų personažų motyvais, penalu. Be to, spalvoti tušinukai, dekoratyviniai trintukai ar mergaitės pasirinktas lipdukų sąsiuviniams rinkinys gali padaryti mokymąsi patrauklesnį. Sąsiuvinių viršeliai taip pat gali būti su mergaitės pasirinktu dizainu, pvz., su gėlėmis, drugeliais, širdelėmis, mielomis katėmis ar šunimis. Dauguma mergaičių mėgsta kūrybinę meninę veiklą, todėl prie piešimo, tapybos, lipdymo reikmenų verta pridėti blizgučių, spalvingų kaspinėlių, karoliukų ir kitų dekoracijų, kurios leis sukurti unikalius meninius kūrinius.

Piešimo, tapybos, lipdymo reikmenys 

Tinkamas piešimo, tapybos, lipdymo reikmenų rinkinys leis mokiniams laisvai kurti per dailės ir technikos pamokas ir padės ugdyti kūrybiškumą bei rankų darbo įgūdžius. 

  • Dažai ir teptukai – pirmoko mokykliniame rinkinyje turėtų būti akvarelinių arba guašų rinkinys, keli įvairaus storio teptukai ir saugus puodelis vandeniui.
  • Piešimo ir kartono bloknotai  – balto ir spalvoto popieriaus bus daugumos meno kūrinių pagrindas. Kartonas taip pat pravers dirbant darbus, kuriems reikia standesnio pagrindo, pavyzdžiui, kuriant modelius ar koliažus.
  • Spalvotas popierius ir krepinis popierius  – spalvoto popieriaus rinkinys ir ne mažiau kaip 4-5 skirtingų spalvų krepinio popieriaus lapai leis sukurti įvairius meno kūrinius, pvz., iškarpas, koliažus ar erdvinius modelius. Leis vaikams dar veiksmingiau lavinti rankų darbo įgūdžius ir vaizduotę.
  • Plastilinas ir modelinas – tai puikios medžiagos skulptūroms lipdyti ir modeliuoti. Vaikai gali kurti trimates figūras, o tai lavina jų rankų darbo įgūdžius ir erdvinį mąstymą.

Berniukams skirtą mokyklinį rinkinį galima papildyti penalu su sporto motyvais, automobiliais, superherojais ar kompiuterinių žaidimų personažais. Praktiški pieštukai, tušinukai su mėgstamais simboliais ir patogūs drožtukai kasdienius darbus padarys malonesnius. Berniukams gali patikti sąsiuviniai su viršeliais su kosmoso motyvais, dinozaurais ar sporto simboliais – matematikos sąsiuvinis su Lewandowski ar Ronaldo atvaizdu ant viršelio jiems tikrai patiks. Berniukai dažnai domisi modeliavimu ir konstravimu, todėl prie piešimo, tapybos, lipdymo reikmenų verta pridėti modelino, medinių modelių konstravimo lazdelių arba techninio piešimo rinkinį.

Renkant mokyklinį rinkinį verta nepamiršti, kad jį reikia pritaikyti prie individualių vaiko poreikių ir mokyklos reikalavimų. Daugelis mokytojų per organizacinius susirinkimus išdalina sąrašus su mokykliniai rinkiniais arba paskelbia parsisiunčiamą versiją mokyklos interneto svetainėje. 

„Pepco“ infografikas apie mokyklinį rinkinį

Madingi „Pepco“ drabužiai mokyklai! 

Sudarant mokyklinį rinkinį pirmokams reikia apgalvoti ir atsižvelgti į vaikų patogumą ir skonį. Naujausia „Pepco“ drabužių kolekcija su Barbės motyvais mergaitėms ir „Marvel“ motyvais berniukams – puikus pasirinkimas, kuriame patogumas dera su linksmybėmis

Mergaitėms rekomenduojame pirkti spalvingas palaidines,patogius sijonus ir tampres su mėgstamiausia lėle Barbe, kad jos galėtų laisvai judėti ir puikiai atrodytų. Naujausia mokyklinių drabužių kolekcija, kurią galima įsigyti „Pepco“ stacionariose parduotuvėse, tikrai patiks kiekvienai mergaitei. Asortimentą sudaro patogūs sportiniai kostiumai, minkštos palaidinės ir tamprios kelnės, kurios puikiai tinka dėvėti kasdien. Išskirtinė šios kolekcijos tema – Barbė, kuri drabužiams suteikia mergaitiško žavesio ir stiliaus. Daugelio kartų mėgstamiausios lėlės motyvai puikuojasi tiek ant sportinės aprangos, tiek ant elegantiškesnių marškinėlių ar suknelių. Kolekcija spalvinga ir įvairi, todėl kiekviena mažoji Barbės gerbėja gali išreikšti save per drabužius, o mokykloje ji užtikrina patogumą ir laisvę.

„Pepco“ infografikas apie naujausią „Barbie“ ir „Marvel“ drabužių kolekciją, skirtą grįžimui į mokyklą

Berniukams patiks marškinėliai, sportiniai kostiumai ir džemperiai su populiarių „Marvel“ superherojų vaizdais, kurie yra ne tik stilingi, bet ir atitinka aktyvių vaikų poreikius.  Naujausia „Pepco“ stacionariose parduotuvėse parduodama berniukų mokyklinių drabužių kolekcija – tikrai pradžiugins mažuosius superherojų gerbėjus. Kolekcijoje vyrauja patogūs sportiniai kostiumai, patvarios palaidinės ir patogios kelnės, kurios puikiai tinka žaidimams ir mokyklai. Visi jie papuošti „Marvel“ visatos motyvais, su tokiais personažais kaip Žmogus-voras, Geležinis žmogus ir Halkas. Todėl drabužiai yra ne tik praktiški ir patogūs, bet ir žadina vaikų vaizduotę bei leidžia jiems išreikšti meilę mėgstamų personažų nuotykiams. Kolekcija sukurta atsižvelgiant į dinamišką jauno žmogaus dieną, derinant stilių ir patogumą dėvėti.

Nepamirškime aksesuarų, pvz., kojinių, apatinių drabužių ir tinkamos avalynės, kurie yra būtini kiekvieno mokinio aprangai. Toks rinkinys neabejotinai padės vaikui lengviau pradėti naują ugdymo etapą, suteiks jam pasitikėjimo savimi ir džiaugsmo.

Mokyklos pradžia kiekvienam vaikui yra labai svarbus etapas, o gerai paruoštas „Pepco“ mokyklinis rinkinys gali gerokai palengvinti šį laikotarpį. Tačiau ne mažiau svarbi nei kuprinė su reikalingais reikmenimis yra asmeninė tėvų parama. Šiuo svarbiu laikotarpiu vaikai gali patirti nerimą ir stresą dėl naujų iššūkių ir aplinkos. Aktyviai klausydamiesi, kalbėdami apie jausmus, leisdami laiką kartu ir teigiamai skatindami galite labai prisidėti prie vaiko pasitikėjimo savimi. Emocinė parama, kurią galite suteikti, yra neįkainojama kuriant pagrindus, kuriais remdamasis jūsų vaikas naujoje mokyklos aplinkoje galės sėkmingai ugdyti savo pomėgius, lavinimosi ir socialinius įgūdžius.